FIZIBUSZ

 

         Véleményem szerint ezt a kísérletekkel, nevetéssel, meghökkenéssel teli délelőttöt az iskola egyik tanulója sem fogja elfelejteni. Nekem a fizika egyik új iránya felé nyitotta meg a kapukat, amiért most már ez a tantárgy az egyik kedvencem. Abban is biztos vagyok, hogy aki eddig távol állt minden ehhez kapcsolódó témától, mostanra bizony ő is észreveszi minden tárgyban, tulajdonságban az egész környezetében lévő „fizikátˇ”.
A közel 100 perces előadás gyorsan eltelt, hiszen rögtön az elejétől fogva mindenki csöndben figyelte, mi fog vajon történni. Habár megkértek minket arra, hogy ne sugdolózzunk, ilyen élmények mellett ezt nehéz volna betartani. Ugyanakkor olyanra is akadt példa, hogy nem mert megszólalni senki sem a teremben. Elakadt a torkában a szó.
A délelőtt folyamán megismerkedtünk a nitrogénnel, megtudtuk, hogy lehet bármennyire is hideg, a kezünk csak langyosnak érezheti. Bebizonyítottuk, hogy nyugodtan bent felejthetjük a villát a mikróban, nem fog a házunk velünk együtt felrobbanni. Azonban jobb, ha nem esünk túlzásokba a kísérletekkel, hiszen gyakran előfordul, hogy csupán szemfényvesztéssel van dolgunk.

 

Horváth Lili
8.b osztály

DSCN1660 DSCN1661 DSCN1665 DSCN1668 DSCN1671 DSCN1676 DSCN1685